Soe Ming, el meu amic birmà

Videographer

Jordi Varela

Documentary Storyteller

12 Jun
2014
Tweet
Share
Pin
Post
Share

«Soe Ming, el meu amic birmà» es un projecte per promoure la solidaritat, la convivència i el respecte entre les diferent cultures.

Aquesta proposta pedagògica és un projecte interdisciplinari, on no es treballa una sola àrea curricular, sinó que fa que es relacionin els coneixements de diverses matèries, les quals tenen com a finalitat central el desenvolupament de les competències bàsiques. Avui, d’acord amb el que estableix la LEC, cal formalitzar aquest sabers i començar a fer treballar els nostres alumnes mitjançant un projecte interdisciplinari per curs. Ja s’ha obert el termini de les incripcions per a les escoles que el vulguin incorporar en el curs 2014-15 dintre del Programa Educació a l’Abast de l’ajuntament de Lleida

La idea d’aquest treball va sorgir de les nostres vivències, emocions i col.laboracions com a voluntariat de l’ONG Colabora Birmania a les escoles dels camps de refugiats birmans a Mae Sot (Tailàndia).

Els conflictes generats arreu del mòn tenen com a base la condició de l’èsser humà on l’egocentrisme, l’avaricia i les ànsies de poder es mouen amb facilitat dins d’un sistema econòmic on els valor humanitaris queden en segon pla. És per tant, que l’educació és de vital importancia en els temps què estem vivim. Si volem un mòn nou, hem de formar persones noves per sortir-ne del cercle viciòs en el què estem inmersos tots. I per ajudar als païssos del Sud hem de solventar els problemes dels païssos del Nord, com a font de tot conflicte planetari. Projectes com aquest ajuden a sensibilitzar als nens des de les escoles aportant-los les directrius de respecte pels Drets Humans i ecològics necessaris per veure i entendre les injustícies que esdevenen en tot el mòn per a que així, el dia de demà, siguin ells els que incorporin noves formes de vida més justes i respectuoses al el nostre medi, on es fomenti la cultura de la pau i de la convivència, i evitar que existeixi un primer i segon mòn, o païssos del Sud i del Nord.

Contrasenya per accedir al Tríptic i a les fitxes: Educa 2014

Tríptic informatiu

Fitxes didàctiques i videos

Producció: Colabora Birmania, Direcció equip pedagògic: Judith Varela, Productora audiovisual: Jordi Varela.

Recent Comments

Deja un comentario, no te cortes...!

Related Posts

15 febrero 2011

Palomas sobre Ruedas

El martes 15 de febrero, Aleida Guevara, hija del conocido compañero revolucionario Ernesto “CHE” Guevara, presentará el Trailer promocional del…

2 abril 2019

Lombok Help

In collaboration with the NGO Rotary Canggu, in Bali (Indonesia), we had the opportunity to be part of a contribution…

Translate »